Wie

Jan en Willeke
Jan en Willeke

Ik vertrek

Wij zijn Jan en Willeke, een Nederlands stel, dat in 2005 naar het midden van Italië is geëmigreerd voor een ander manier van leven.

Graag stellen wij ons aan je voor en vertellen in het kort hoe Rocca di Sotto tot stand gekomen is.
Wij hebben ons hart volledig verpand aan de regio Abruzzo Italië. Dit omdat deze regio prachtige natuurparken en mooie stranden heeft een fijn klimaat en toch nog niet ontdekt is door vele toeristen of andere avonturiers.

moestuin

Stekkie voor de toekomst

Na een paar jaar in Abruzzo gewerkt te hebben in het sterren-restaurant La Bandiera (Willeke) en bij een carrosserie (Jan) zijn we een stekkie voor de toekomst gaan zoeken.
Na 2 jaar een appartementje te hebben gehuurd en tachtig huizen-bezichtigingen later, vonden we ons boerderijtje aan de voet van het Nationaal Park de Gran Sasso in de Apennijnen. Hier hebben wij een prachtig terrein van 10 ha met eeuwenoude olijf- fruit en notenbomen, bos, een bergbeekje,  grasland en aan alle kanten een mooi uitzicht. Onze ambitie is om steeds meer zelf-supporting te zijn. Dit is een langzaam proces, maar zeer leerzaam.

Het begin is er met eigen hout voor diverse bouwwerkzaamheden en voor de ’thermo- openhaard’. Het terrein heeft ongeveer honderd olijfbomen en ook veel fruit- en notenbomen. Er is een camping-moestuin voor iedereen en als de kippen blij zijn, dan zorgen deze voor de eitjes. Wij houden biologische zwarte land varkens met respect voor het varken en milieu. Ze lopen altijd buiten en wroeten in de grond van een eikenbosje op het terrein. Welzijn.

Landscape Rocca

Vakantiehuis

Het terrein Rocca di Sotto leent zich uitstekend voor de nodige privacy voor bijv. meditatie en yoga, maar er zijn ook centrale plekken waar je elkaar kunt ontmoeten als je daar behoefte aan hebt.

Onze passies

Onze passie voor het Mediterrane leven, de Italiaanse taal en de vele contacten die we hebben opgedaan tijdens ons werkzaam leven in Abruzzo delen we met veel plezier met anderen.
Graag verwelkomen we onze gasten om mee te kunnen genieten van wat wij hier vonden. Het heerlijke ritme van de natuur, een pikzwarte sterrenhemel, fantastische vergezichten, vriendelijke Italianen en genieten op het terras van de schone lucht en ruimte voor jezelf en elkaar.

Olijfoogst

TV Oostop bezoek bij Rocca di Sotto

In mei 2014 is Tv Oost bij ons geweest om televisie opnames te maken van ons fijne leven in Abruzzo.