Navigatiesysteem

Navigatie coördinaten Rocca di Sotto: X 13.828793 Y 42.47521

Omdat het navigatiesysteem niet altijd de juiste weg wijst, raden wij aan om ook de routebeschrijving mee te nemen (zie hieronder).
Houdt rekening met minder goede wegen in de omgeving van de camping. Dit in verband met het noodweer van de laatste tijd.

Weg informatie naar Italië

Via twitter ANWB-Europa kun je de laatste update volgen.

Informatie over de snelwegen in Italië vind je op: autostrada.it.

Tip: als je via Oostenrijk gaat, verlaat dan even de snelweg om b.v. via de Fernpass bij afslag Zirl industrie, bij benzinepomp Agip goedkopere benzine of diesel te tanken.

Tussenstop-tips aanbevolen door gasten

  • Zuid Duitsland: kleine minicamping in Alte Sägemühle.
  • Midden Frankrijk: Domaine Bleu Celeste is een pareltje in de Auvergne met B&B, ingerichte tenten en een minicamping.
  • Oostenrijk : Gasthof Jagdhof Kramsach prima gasthof, 1 km. van de snelweg.
  • Noord Italië: B&B Caslett van vriendelijke mensen in de buurt van Como.
  • Zuid Piemonte: kleine camping Camping Viora.
  • Noord Italiëhotel da Remo in Trento is een prettig onderkomen en ideaal hotel wanneer je via de Brenner Autobahn naar Abruzzo reist.

Routebeschrijving

Met de auto vanaf de A14 Ancona/Bari

Let op: Navigatiesystemen geven vaak aan om af te slaan bij Roseto/Atri, maar voor een eenvoudiger en snellere route verlaat de snelweg pas bij Pescara Nord/Citta Sant Angelo.

Rocca di Sotto bevindt zich in het dorp Roccafinadamo. Dit is circa 40 kilometer vanaf de afslag Citta Sant Angelo.
Na de uitgang van de autostrada A14/E55 bij Citta Sant Angelo/Pescara Noord ga je rechtsaf.
Op de rotonde rechtdoor (2e afslag) richting Castilenti/Castiglione Messer Raimondo. Volg deze weg circa 14 km.
Op de rotonde bij het dorp Quatro Strada neem je de derde afslag richting Penne. Na 200 meter de eerste weg rechts richting Penne en vervolgens na een aantal km. aan het einde van de weg links richting Penne. Na ongeveer 7 km. ga je rechtsaf richting Farindola/Arsita. Volg deze weg circa 17 km. en je bent in Roccafinadamo. Ga verder vanaf (*)

Met de auto vanaf de A24 vanuit Rome

Er zijn 2 opties:
kom je vanuit het westen via de A24 (bijv. vanaf Rome), dan volg je de snelweg via de A25. Je slaat af bij Villanova en volgt daarna de richting naar Penne. Aan het einde van het stadje Penne neem je linksaf de afslag richting Farindola/Arsita. Je volgt deze weg circa 17 kilometer. Ga verder vanaf (*)

Je kunt ook de A24 blijven volgen via L’Aquila en voor de tunnel bij Assergi afslaan en dan het Nationale Park Gran Sasso door richting Farindola.
Prachtige route maar deze route raden wij echter in het voorjaar af vanwege mogelijke afsluiting van de weg door sneeuw. Ga verder vanaf (*)

Vliegen

Vliegen naar Pescara

Vanaf Frankfurt (Hahn), Düsseldorf (Weeze), Charleroi (Brussel) en Londen kun je met Ryanair vanaf eind maart tot begin november goedkoop naar Pescara vliegen. Het vliegveld van Pescara ligt 45 km (1 uur rijden) vanaf Roccafinadamo. Met het vluchtnummer van Ryanair kun je met korting een auto huren op de site van Herz.
Zie de routebeschrijving hierboven.

Met de auto vanaf vliegveld D’Abruzzo Pescara

Vanaf de parkeerplaats van het vliegveld sla je linksaf en bij de rotonde (in het midden staat een oud vliegtuig) ga je linksaf.
Je volgt een paar kilometer de SS/6 richting Adriatica/Ancona  en neemt de afslag richting Spoltore. Op de rotonde richting Spoltore de 3e afslag.
De doorgaande weg blijven volgen en ga aan het eind van de weg rechtsaf. Je rijdt door Spoltore heen. De doorgaande weg volgen richting Cappelle sul Tavo. In Cappelle sul Tavo sla je voor de viaduct scherp linksaf richting Penne. Bij de rotonde ga je rechtdoor richting Penne. De SS 151 ongeveer 17 km blijven volgen. Je rijdt door Loreto Aprutino. In Penne aangekomen sla je bij de rotonde rechtsaf. Aan het eind van het stadje Penne neem je linksaf de afslag richting Farindola/Arsita. Je volgt deze weg circa 17 kilometer.
Ga verder vanaf (*)

Vliegen naar Rome

Dit kan zowel naar het vliegveld Rome Ciampino als het vliegveld Rome Fiumicino. Met je vluchtnummer van Ryanair kun je met korting een auto huren op de site van Herz. Vanaf Rome is het ongeveer 200 km naar Roccafinadamo. Zie de routebeschrijving hierboven.
Tweemaal daags vertrekt een bus www.prontobusitalia.it vanaf het busstation Tiburtina Rome naar Chieti (40 km) en Pescara. Pescara ligt 45 km van Roccafinadamo. Een aantal keren per dag gaat er een bus vanaf Pescara of Chieti naar Penne. Vanaf Penne naar Roccafinadamo rijdt de bus een paar keer tot 14.00 uur in de middag.
Tip: een auto is zeker aan te raden op Rocca di Sotto.

Vliegen naar Ancona

Ryanair vliegt vanaf Brussel Ciampino en vanaf Weeze (Düsseldorf) naar Ancona. Vanaf Ancona naar Rocca di Sotto is de afstand ongeveer 170 km. Zie de routebeschrijving hierboven.(*)
In Roccafinadamo aangekomen volg je de weg tot een scherpe bocht naar rechts. Rechts bevindt zich pizzeria/trattoria Bacco en Tabacco.
In deze bocht sla je linksaf en je rijdt tussen 2 huizen door over een hobbelige en licht steile weg naar beneden. Onderaan dit weggetje kom je aan bij “Rocca di Sotto”. Je kunt de auto parkeren op de parkeerplaats bovenaan de camping en je melden bij de receptie onderaan de camping.