Tips in Abruzzo

Tip in Abruzzo
Tip in Abruzzo

Prachtige ongerepte regio van Italië

Abruzzo is een prachtige authentieke regio waar heel veel te zien is, maar hieronder staan enkele tips vermeld.

a Penne (30 minuten rijden)
Penne heeft een prachtig historisch centrum met een rijke geschiedenis. Het verveelt nooit om hier onze wekelijke boodschappen te doen en op zaterdagochtend is er een weekmarkt.

b Citta Sant’Angelo (30 minuten rijden)
Dit mooie authentiek stadje dichtbij de Adriatische kust heeft een heerlijke mediterrane sfeer. De weekmarkt is op woensdagochtend.

c Atri (40 minuten rijden)
Het is een mooi middeleeuws stadje met prachtig bewaard gebleven architectuur uit die periode. Er is ook een kathedraal met bijzonder mooie fresco’s te bezoeken.

d Castelli (1 uur rijden)
Het lieflijke stadje heeft een prachtige ligging met mooie uitzichten. Vanuit de Middeleeuwen staat Castelli al bekend om de bontgekleurde handbeschilderde keramieken aardewerken.

e Chieti (1 uur rijden)
Dit oude studenten stadje heeft een geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het bezoeken waard zijn de San Giustino-kathedraal en het Nationaal Archeologisch Museum van Abruzzo.

f Serramonacesca (1 uur rijden)
Een abdij, kasteel en een oude hermitage (klooster) liggen hier allemaal dicht bij elkaar. Een geweldig dagje uit!

g Campo Imperatore (1 uur en 15 minuten rijden)
Wij raden deze bijzondere bergvlakte in het hart van het Nationaal park de Gran Sasso bijzonder aan. Zie link

h Pacentro (1 uur en 20 minuten rijden)
Dit is een prachtig gerestaureerd dorp niet ver van Sulmona. In dit prachtige authentieke dorp woonden de voorouders van popartiest Madonna.

i Santo Stefano di Sessanio (1 uur en 25 minuten rijden)
Dit unieke middeleeuws stadje in het Nationaal park de Gran Sasso is recentelijk gerestaureerd en ook heel geliefd bij de Italianen uit Napels en Rome. Vanaf Rome is het namelijk maar 2 uur rijden.

j  Rocca Calascio (1 uur en 25 minuten rijden)
Een eeuwenoud dorpje vlakbij Santo Stefano di Sessanio die op dit moment nog gerestaureerd wordt. Vanaf het kasteel Rocca Calascio, een van de hoogst gelegen van Europa, is het uitzicht over de hoogvlakte de Campo Imperatore betoverend.

k San Vito Chietino Marina (2 uur rijden)
Bij deze gezellige badplaats begint de beroemde Costa dei Trabocchi. Aan deze kuststrook staan diverse vissershutjes op palen in de zee, waarvan enkelen al van honderden jaren geleden bestaan.

l Pescasseroli (2 uur en 30 minuten rijden)
Dit levendige plaatsje staat bekend om de nabijheid van beren. In deze omgeving is het een bijzondere ervaring om met een gids de bergen in te trekken op zoek naar herten, gemzen, wolven en de bruine beer. Wij hebben het geluk gehad om ook deze prachtige beren, genaamd “Orso Marsicano”, een aantal keren te mogen spotten!

m Sulmona (1 uur en 30 minuten rijden)
Het is een bijzondere mooie stad om te bezoeken met in het centrum een prachtig middeleeuws aquaduct. Op zaterdagochtend is er een gezellige weekmarkt waar regelmatig ook traditionele ambachten worden uitgevoerd.

n  Civitella del Tronto (1 uur en 30 minuten rijden) 
Dit plaatsje beschikt over het grootste burcht van Italië en het op één na grootste van Europa.

o Majella-gebergte (ongeveer 1.30 minuten rijden naar de rand van het nationale park)
Er zijn ontelbare mooie plekjes in het Majella-gebergte aan te bevelen…

p L’Aquilla (1 uur en 30 minuten rijden)
Deze stad ligt in een diep dal tussen het park de Gran Sasso en het park Velino Sirente. De stad is rijk aan geschiedenis, kunst en cultuur.
Als gevolg van de aardbeving in 2009 zijn behalve het historische centrum ook de belangrijkste monumenten zwaar beschadigd. Het centrum is inmiddels voor een groot deel op authentieke wijze gerestaureerd.
Inwoners van l’Aquilla zijn blij met alle bezoekers, die ook iets besteden in de horeca en/of de winkels.

q Scanno (2 uur rijden)
De natuurlijke schoonheid van het meer van Scanno zal je verbazen. Ook het leuke oude stadje Scanno is zeer de moeite waard.