Terrein Rocca di Sotto

Vlinder
Vlinder

Kamperen brengt je dichter bij de natuur en
vooral ‘s nachts ritselt, kraakt, piept (en snurkt) het tussen de bomen.

Het terrein van Rocca di Sotto bestaat uit 10 hectare, waarvan een deel bestaat uit bos zodat we elke winter met eigen hout de woning kunnen verwarmen. Als je een wandeling over de heuvels van Rocca di Sotto maakt, dan kom je langs olijf-, walnoot-, amandel-, kersen-, morellen-, kiwi- en granaatappelbomen. Onderaan het terrein loopt een bergbeek waar helaas in de zomer weinig tot geen water in stroomt.

Al jaren zijn wij ons bewust van de wilde dieren die op ons terrein rondlopen. Herten, reeën, vossen en wilde zwijnen laten zich regelmatig zien. En een enkele keer hebben we een das gespot en zelfs een wolf gezien. Om dit ‘wild life’ op Rocca di Sotto op beeld te krijgen, was tot voor kort toch wel lastig. Lang leve de digitale wereld! Met de aanschaf van een ‘wildcam’ voelen wij ons meer deelgenoot van het dierenleven op ons terrein. Steeds weer is het voor ons een verrassing om te zien wat er op ons terrein gebeurt, terwijl wij heerlijk liggen te slapen. Kijk hier voor foto’s of filmpjes op ons YouTube kanaal.

Vogelaar

Daarnaast geeft het verblijven midden in de natuur ook in de nachten nieuwe ontdekkingen. Je hoort dan ineens veel meer vogelgeluiden en de kans is groot dat je midden in de nacht gewekt wordt door een nachtegaal, of door het vreemde hoge gepiep van jonge uilen. In het voorjaar vliegen puttertjes af en aan en ‘jodelt’ de wielewaal vanuit een dikke eik zijn lied.

Macro-fotografie

Behalve heel veel ‘amateur’ fotografen verblijft er op Rocca di Sotto ook af en toe een bioloog, wetenschapper of een professionele macro fotograaf. Dit was ook het geval in het najaar van 2022. Op onze minicamping verbleef toen fotograaf Raymond Schrave van Schrave Multi Media. Gelukkig wemelde het in die periode van de insecten en hagedissen. Heel blij zijn we dan ook dat we enkele unieke door hem gemaakte foto’s mogen delen. Op deze prachtige foto’s worden details zichtbaar, die je met het blote oog moeilijk kunt zien. Kijk hieronder de bijzondere foto’s van Raymond.