Kampeerbusje

Kleines Wohnmobil
Kleines Wohnmobil

Vrijheid, blijheid

Een campervan, buscamper, 4×4 oldtimer , Overland camper, daktent, voormalig brandweerwagen of ambulance, al vele eigenaren hebben met hun campertjes op Rocca di Sotto gekampeerd.
Nu is het jouw beurt! Pak je spullen, neem plaats in jouw vrolijke busje en ga op pad. Jouw roadtrip door Italië maakt de reis nog avontuurlijker door een overnachting op Rocca di Sotto; de keuze is aan jou.

Op Rocca di Sotto zijn 3 mooie (grind)plekken voor kampeerbusjes met het uitzicht op het hooggebergte van de Gran Sasso gecreëerd.
Helaas is het niet mogelijk om met een grote camper of caravan bij Rocca di Sotto te verblijven.

Droom

18 Jaar geleden reisden wij met ons blauwe kampeerbusje door Europa op zoek naar onze droom; het realiseren van een minicamping in de natuur.
In Abruzzo hebben wij een uur rijden vanaf het strand en een uur rijden naar de betoverende hoogvlakte “de Campo Imperatore” onze bestemming gevonden. Via een landweggetje kwamen we met ons trouwe busje uit in een prachtige olijfgaard, met fantastisch uitzicht op de bergen. Onderaan stond het huis er verlaten bij, dus besloten wij om ter plekke te gaan wildkamperen (sttttt…, niet verder vertellen).
Die avond met het uitzicht op de magische toppen van de Gran Sasso, onder het genot van een glaasje wijn en ontelbare ‘dansende’ vuurvliegjes om ons heen, kwamen de plannen van een camping op deze bijzondere plek tot stand. De overtreffende trap was ’s nachts, starend vanuit ons bed door het dakluik naar de prachtige sterrenhemel met een volle maan…

Belevenis in de natuur

Met een busje of met je 4×4 camper is kamperen op Rocca di Sotto een belevenis op zich.
Er is geen elektra bij de kampeerplaats en vanwege de septictank die verplicht is omdat we een agricamping-vergunning hebben, is het helaas niet mogelijk om ter plekke het afvalwater te lozen.
Het is een klimmetje langs de camping-moestuin naar het sanitairgebouw, maar wat je er voor terugkrijgt is privacy en het prachtige uitzicht op de magische toppen van de Gran Sasso.
De luxe van Rocca di Sotto is de ‘eenvoud’ van de natuur.

De prijs per nacht voor 2 personen, auto, tent, of kampeerbusje bedraagt:

  • vanaf 1 mei tot 1 juli en vanaf 1 september tot 1 oktober € 28,00
  • vanaf 1 juli tot 1 september € 31,00

Meer prijzen vind je hier