I nostri prodotti

Biologische producten
Biologische producten

Rocca di Sotto olive oil

Op Rocca di Sotto staan meer dan honderd olijfbomen, waarvan de meesten al eeuwenoud zijn. De oude olijfbomen bieden over het algemeen een goede olijfoogst, waar heerlijke olijfolie uit geperst wordt. De Extra Vergine Olijfolie van Rocca di Sotto die wij aanbieden, is gemaakt van verschillende soorten olijven. Deze worden met de hand geplukt vanaf eind oktober tot begin november. De olijven worden binnen 24 uur na de oogst uitsluitend koud geperst. Deze exclusieve olijfolie wordt direct na het persen onverwerkt gebotteld om de kleur en de fruitige aroma’s te conserveren.

Huisgemaakte Olijfolie-zeep

De olijfolie-zeep van Rocca di Sotto is een milde zeep, geschikt voor de meest gevoelige huid. Ze bevat olijfolie, kokosolie en voor geur en kleur worden natuurlijke essentiële oliën gebruikt.

Huisgemaakte Limoncello

De limoncello wordt gemaakt van onbehandelde citroenen uit Calabrië of Sicilië. Deze aangename frisheid van de citroenen en de intense aroma’s roepen hierdoor de zonnige en mediterrane sfeer op. Wij laten de schilletjes van de citroenen vrij lang in de alcohol trekken, zodat dit de frisse en intense smaak van de limoncello bevordert.

Olijfhouten producten

De collectie olijfhouten producten die wij aanbieden komen uit de provincie L’Aquilla. Daar worden van gesneuvelde olijftakken, of olijfbomen die vanwege vorst dood zijn gegaan, prachtige planken, schalen en meer… met respect bewerkt tot mooie bruikbare producten.

Vlees van de boerderij van Fabrizio

Om ook de boeren in de omgeving te steunen, verkopen wij op Rocca di Sotto het vlees van de boerderij van buurman Fabrizio en de wijn van de nabijgelegen cantina San Lorenzo.

`Take what you want, pay what you want!’

Op het kampeerterrein is een biologische moestuin aangelegd en in het seizoen groeien hier diverse groenten en kruiden. Uiteraard maken wij ook heerlijke tomatensausen van de rijpe tomaten en verse basilicum! Indien je zelf verse tomaten, basilicum of sla wilt plukken, dan kan dit onder het motto van `take what you want, pay what you want’.
Voor veel van onze gasten is de vakantie pas echt compleet als het seizoensgebonden fruit ter plekke geplukt en gegeten kan worden. Dus verlang jij in je vakantie naar verse aardbeien, kersen, pruimen of verrukkelijke vijgen, dan kun je als de tijd er rijp voor is, deze vruchten zelf plukken op Rocca di Sotto!

De vrije uitloopkippen

Onderaan het kampeerterrein scharrelen onze `vrije-uitloopkippen’. Als deze dames hun best hebben gedaan, staan op het terras tegen een kleine vergoeding (h)eerlijke eitjes voor je klaar.