Minicamping

Minicamping persoon tent
Minicamping persoon tent

Welkom bij de kleine natuurcamping

Wakker worden op onze kleine natuurcamping onder een eeuwenoude olijfboom, slaperig de tent openritsen en genieten van het uitzicht op de opkomende zon, die plagerig de toppen van de Apennijnen kietelt. Dat kan, als je op één van de terrassen van onze kleinschalige rustieke camping kampeert met een eigen tent, vouwwagen of kampeerbusje.

Op het heuvelachtig terrein tussen de honderd eeuwenoude olijfbomen vind je 17 ruime gras-kampeerplaatsen voor een eigen tent of vouwwagen. 42 Campinggasten is ons limiet, er is dus genoeg ruimte: kom en geniet!

Wil je graag zelf de route bepalen, overnachten onder de sterren en ben je gehecht aan de vrijheid van een eigen kampeerbusje? Hiervoor zijn bovenaan het kampeerterrein een paar speciale grindplaatsen geschikt gemaakt. Meer informatie hierover op de kampeerbus-pagina.

In een bosje naast de camping hangen een paar fleurige hangmatten en op willekeurige plekken staan picknicktafels met een barbecue.
Op het terrein van circa 10 ha. kun je langs de vele olijf-, fruit- en notenbomen een stevige wandeling maken. Het landschap is heuvelachtig en kan via diverse paadjes naar beneden behoorlijk steil zijn. Onderaan het terrein kabbelt het water (juli en augustus meestal niet) van de bergbeek genaamd de “Baricelle”.

Op het ruime terras, onder de overkapping en in de overdekte buitenbar, kun je tijdens de openingstijden heerlijk loungen onder het genot van de drankjes uit de streek. Voor de koude avonden is het mogelijk om het antieke houtkacheltje te gebruiken, die in de buitenbar staat.

Biologische moestuin voor alle gasten

De dichtstbijzijnde winkel ligt op 7 kilometer afstand van Rocca di Sotto. Maar als onze vrije-uitloop- kippen hun best hebben gedaan, hoef je niet op pad voor een eitje. Daarnaast bieden wij huisgemaakte biologische producten aan zoals: olijfolie, limoncello, jam en tomatensausen. De heerlijke wijn komt van de cantina San Lorenzo en in het seizoen is er een biologische moestuin,  onder het motto van; “take what you want, pay what you want.”

De voorzieningen

Het sanitair bevindt zich onderaan het kampeerterrein. Hier is onder de oeroude olijfboom de warme buitendouche veruit favoriet. De sanitaire ruimtes zijn verder voorzien van 3 douches, 3 toiletten en een overdekte ruimte met  wasbakken om af te wassen.
Bij bij de kampeerplaatsen is geen elektriciteit, maar dit is uiteraard wel het geval in het sanitairgebouw. Er zijn koelkasten voor algemeen gebruik en er is een kastje om elektrisch apparatuur op te laden. Wifi is bijna het gehele kampeerterrein te ontvangen.

De prijzen

De prijs per nacht voor 2 personen inclusief auto, (dak)tent, of kampeerbusje bedraagt:

Voorjaars- en herfstplezier
Vanaf 11 april tot 1 juli en vanaf 1 september tot 1 oktober € 25,00

Zomervreugde
Vanaf 1 juli tot 1 september € 31,00

Meer prijzen vind je hier

Rocca di Sotto is een back to basic camping waar eenvoud, minimalisme en één zijn met de natuur een luxe is.