Met stip op nummer 1 staat bij veel mensen de wens om met deze warmte verkoeling op te zoeken.
Op Rocca di Sotto hebben we een paar fijne buitendouches en er is een bergbeek. Maar helaas stroomt er op het moment van dit schrijven geen water in de beek.

Na 17 jaar in Abruzzo hebben wij veel van de omgeving gezien en kunnen wij jullie mooie watertips in de omgeving aanbevelen. Hieronder zijn een aantal voorbeelden te zien.

De rivier “il Tavo” ligt op 10 km. vanaf de camping en hier stroomt altijd water door. Op diverse plekjes is het mogelijk om bij de rivier te komen en er zijn kleine ‘verstopte’ meertjes voor heerlijke verkoeling. Op de camping vertellen wij graag waar je deze kunt vinden.

Het strand dat het dichte bij de camping ligt is te vinden bij Silvi en Montesilvano. Hier zijn mooie uitgestrekte zandstranden en het is ongeveer 1 uur rijden.

Bij Farindola ligt een mooi zwembad met het prachtige uitzicht op de Gran Sasso. Dit oude dorpje die tegen de bergwand ‘aangeplakt’ lijkt, ligt op 7 km. afstand vanaf Rocca di Sotto. Vergeet niet een badmuts mee te nemen, want deze zijn verplicht in alle zwembaden.

Onder Pescara ligt Ortona. Daar begint de bijzonder mooie ’trabocchi’ kust. Dit zijn vissershutjes op palen in de Adriatische zee en het is o.a. geweldig om hier te snorkelen. Deze kuststrook is heel mooi, maar wel 2 uur rijden vanaf de camping.