Geniet van de zomer: ontspan met ijskoude limoncello in de avondzon

Op een zwoele zomerse dag is er niets heerlijker dan te ontspannen in de avondzon met een verfrissend glas ijskoude limoncello. Deze traditionele Italiaanse likeur, oorspronkelijk bedoeld als digestief na de maaltijd, heeft zijn weg gevonden naar de harten van velen, waaronder die van degenen die Rocca di Sotto bezoeken. Hier wordt limoncello niet alleen beschouwd als een afsluiting van een maaltijd, maar ook als een heerlijke verwennerij voor tussendoor.

Sorrento’s goud: het geheim van perfecte limoncello

Sinds enkele jaren prijkt er een eigen citroenboom op het terrein van Rocca di Sotto, maar voor de meeste onbespoten citroenen wordt de omgeving van het betoverende Sorrento bezocht. Het geheim van hun heerlijke limoncello zit hem niet alleen in de kwaliteit van de citroenen, maar ook in het zorgvuldige proces dat wordt toegepast.

Hoe ambachtslieden citroenen transformeren

Om die intense citroensmaak te verkrijgen, laten de ambachtslieden bij Rocca di Sotto de citroenschillen een maand lang rusten in de alcohol. Dit geduldige proces zorgt ervoor dat elke slok doordrenkt is met de frisse, citrusachtige essentie van de zongekuste citroenen uit Sorrento.

Liefde in een fles: neem de betovering van limoncello met je mee!

Voor de liefhebbers van deze goddelijke likeur heeft Rocca di Sotto een speciale verrassing in petto. Een goed bewaard voorraadje limoncello staat klaar, wachtend om ontdekt te worden door degenen die op zoek zijn naar een stukje Italiaanse verfijning. Het is zelfs mogelijk om een fles mee naar huis te nemen, zodat je je, wanneer je maar wilt, weer even in het prachtige Italië kunt wanen.

De limoncello van Rocca di Sotto is niet zomaar een drankje; het is een ervaring, een reis naar de zonnige kusten van Sorrento, gevangen in elke verrukkelijke druppel. Dus, als je verlangt naar een moment van puur genot, waarom trakteer je jezelf dan niet op een glas van deze verfrissende elixir en laat je je meevoeren naar de warme, levendige sferen van Italië? Proost op het goede leven en op de heerlijke limoncello van Rocca di Sotto!