Brrr… ik voel de winter nu echt dichterbij komen, maar toch is het heerlijk om juist nú over het terrein te struinen. Ik kom her en der overblijfselen tegen van een prachtig toeristisch seizoen. Resten van kampvuurtjes, vergeten tentharingen, slingers van wapperende zonnelampjes in de olijfbomen en heel veel boeken in allerlei talen die gasten hebben achtergelaten, roepen mooie herinneringen op met leuke internationale gasten. Een seizoen waar ik ook dit keer weer mezelf regelmatig voorbij gelopen ben, maar ach… het is gewoon te leuk dat er zoveel mensen zijn die net als ik blij worden van ons prachtige plekje in Abruzzo.

Ook dit jaar loopt het toeristenseizoen geleidelijk aan over in de olijfoogst. En terwijl de olijfolie staat te ‘rusten’, hebben wij onszelf nog even verwend met een weekje vakantie onder de Griekse zon.

Terwijl ik dit schrijf, hoor ik na maanden van droogte het water weer kabbelen in de bergbeek en ook het klingelen van de koebellen valt me weer op.
Maar over een weekje is alles anders, want dan ruil ik mijn rustige leventje op de berg in voor een paar weken olijfolie uitventen door heel Nederland. Uiteraard wordt dit wel gecombineerd met leuke uitjes zoals; boswandelingen, bioscoop- en theaterbezoekjes en nog veel meer gezelligheid. Want die Hollandse gezelligheid met veel lieve mensen is wat ik in de winter hier op de berg toch stiekem wel een beetje mis.… Hoe leuk is het, om te kunnen genieten van deze twee totaal verschillende werelden!