In de regio Abruzzo, omlijst door de azuurblauwe Adriatische zee en met een prachtig uitzicht op de magische toppen van de Apennijnen, ligt een nog ongerept stukje Italië.

Ongerepte natuur

In de regio Abruzzo, omlijst door de azuurblauwe Adriatische zee en met een prachtig uitzicht op de magische toppen van de Apennijnen, ligt een nog ongerept stukje Italië.
In een lieflijk landschap met groene heuvels vol oude olijfbomen, wijnranken, smalle riviertjes en kleine kronkelweggetjes, die leiden naar oude dorpjes, leven de Italianen nog zoals ze dat 50 jaar geleden deden. Hier in de regio Abruzzen, de groenste regio van Italië in de provincie Pescara, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan.
Volgens oude tradities en in alle rust worden hier de lekkerste wijnen en bijv. Pecorino kaas gemaakt en de beste olijfolie geperst. Italië puur!

Onze droom

In het voorjaar van 2005 zijn we uit Nederland vertrokken. In de gemeente Penne hebben we onze droom gevonden: Rocca di Sotto.
In het dorpje Roccafinadamo, aan de voet van het Nationale Park Gran Sasso in de vallei, staat aan het einde van de weg ons historische rustieke boerderij. Het oude steile pad, dat van boven naar de bergbeek beneden loopt, heet van oudsher Rocca di Sotto, wat letterlijk ‘rots van beneden’ betekent. Op het 10 hectare grote terrein met o.a. een grote olijfgaard met eeuwenoude olijfbomen, biologische campingmoestuin, scharrelvarkens en kippen hebben we een ruim opgezette terrassencamping met 18 gras tentplaatsen gecreëerd. Geschikt voor zowel tenten, vouwwagens als kleine buscampertjes.
Dit om in alle rust midden in de natuur kleinschalig met veel privacy te kunnen kamperen bij de boer!

Ingerichte tenten en blokhut

Daarnaast kunnen wij jou onze ingerichte de Waard tenten of de blokhut aanbieden om jou van deze mooie regio te laten genieten.
Ook dit jaar verhuren we weer onze ingerichte ´Ripari`vouwwagen aan de Adriatische zee!
Ben je op zoek naar het pure Italië, naar een prachtige omgeving waar de mensen nog ´zelfvoorzienend` denken en het toerisme nog in zijn kinderschoenen staat, naar overweldigende natuur, rust, ruimte en charme?
Dan ben jij bij ons van harte welkom!

Vliegen of met de auto

Bij Ryanair boek je al een retourticket vanaf € 50,00 p.p. incl. belastingen van bijv. Düsseldorf Weeze Airport naar Aeroporto Internazionale d’Abruzzo Pescara.
Kijk voor de prijzen voor het huren van een auto bijvoorbeeld op Directautohuren.nl locatie vliegveld Pescara.

Elkaar vermaken in plaats van vermaakt worden is ons motto, graag tot ziens op Rocca di Sotto!

Reserveer je plek