Ons kanaal op You Tube

seizoen verslagen en foto´s

 

|Tentaanzee|Slowcamp|Camping|Blokhut|Ingerichte tent|Activiteiten|Gastenboek|Prijzen|Reserveren|Home|

 
 

Terugblik seizoen 2016 en onze plannen voor 2017!

   Geweldige tocht opzoek naar de Abruzzese beer!Beren spotten in Abruzzo met camping occa di Sotto!Stijle wand klimmen midden in de natuur met Jan!

Het nieuwe jaar is begonnen en misschien zit je boordevol goede voornemens.

Zou het niet geweldig zijn om deze goede voornemens aan de kant te gooien en hiervoor in de plaats jouw ‘vakantie-bucketlist’ samen te stellen? Je maakt jouw eigen wensenlijst om van te dromen en op je o zo verdiende reis ga je beginnen met deze lijst af te vinken. Graag helpen wij jou mee om jouw avontuur te verwezenlijken, want net als in 2016 zullen we ook het aankomend seizoen diverse bijzondere activiteiten organiseren.

Denk dan aan:

·         Steile wand klimmen bij Valle d’Angri

·         Na een stevige wandeling wild-kamperen op de grootste hoogvlakte van Europa: de Campo  Imperatore’

·         Tracking met een overnachting in een berghut op grote hoogte

·         In stilte speurend wandelen om uiteindelijk oog in oog staan met de Abruzzeze beer. 

Met deze activiteiten mag je de auto op de camping laten staan, want bij voldoende deelname wordt je met een busje naar de plek van bestemming gereden. En behalve een Italiaanse berggids, heeft Jan of Willeke het geluk mee te mogen om te tolken en met jou te genieten van het avontuur! 

   Je eigen pizza maken en daarna zelf in de houtgestookte oven doen.Gebruik maken van een wekelijks lokaal diner op het camping terrasOchtend wandeling met Kenzo en Willeke over het terrein.

O ja…, en wist je dat je… 

·         avontuur al begint, als jij bovenaan het terrein van Rocca di sotto naar ons mooie plekje hobbelt

·         aan het eind van een dag slenteren langs het strand kunt aanschuiven bij een Abruzzeze maaltijd op
     het terras van de camping? (bij voldoende animo)

·         jouw eigen pizza kunt maken met pizzaman Carmine, dit op loopafstand van je tent? (bij voldoende animo)

·         je kunt aansluiten bij de vroege ochtendwandeling op het terrein met Willeke en de honden?

·         een verblijf op Rocca di Sotto perfect te combineren is met cultuur snuiven in Rome?

·         als iedereen nog ligt te slapen, je met Boerin Lidia de schapen mag melken, kaas en ravioli  gaat maken om
     hier later met z’n allen van te smikkelen?

·         en…

·         en…  

Een huttentocht in de Apennijnen Abruzzo ItalieZelf een schaap melken en Pecorino di Farindola maken Romantisch diner op een Traboccho Abruzzen Italie

Maar misschien heb jij helemaal geen bucketlist en wil je vooral helemaal niets, op Rocca di Sotto kun je ook deze wens prima in vervulling laten gaan!  

 

 

2015


Je hebt de laatste nazomerduik in zee nog niet gemaakt, of het jaar loopt al weer ten einde.
Het zevende seizoen van Rocca di Sotto was voor ons een seizoen met behalve onze landgenoten en Belgen ook steeds meer Duitse  natuurliefhebbers.  

Door het sanitair uit te breiden met een ruime gezinsbadkamer en door de realisatie van een nieuwe ruime tentplaats met heel veel privacy en natuurlijk weer het fantastische uitzicht op het gebergte, was de sfeer op de camping relaxter dan ooit tevoren.  

Onze veestapel hebben we uitgebreid met heuse Abruzzese varkens en behalve steile wanden beklimmen, vogelhuisjes bouwen, pasta, schapenkaas en pizza’s maken zijn we met diverse groepjes avonturiers diep in het Nationaal Park de Gran Sasso op zoek gegaan naar de Abruzzese beer waar er nog maar ongeveer 40 van rondlopen. Behalve de geweldige natuur en fijne sfeer zijn er gemzen gespot en opeens was daar die beer! Wat een geweldige expeditie!!! 

Het aankomende jaar spannen wij ons natuurlijk weer graag in om onze gasten het heerlijke la-vita-è-bella-gevoel te geven.
Met de moestuin, de huisgemaakte limoncello, ratafia, pesto, heel veel verse kruiden, diverse jamsoorten, verse eieren en ons heerlijke terras met de knusse buitenbar hoeft u het terrein helemaal niet te verlaten. O ja…, en op loopafstand is daar ook nog de trattoria met al zijn eenvoud. 

Maar wilt u graag een relaxt weekje kust met een weekje in de bergen combineren? Dit kan ook in 2016! Onze vouwwagen bouwen wij graag weer voor u op aan de baai van de Adriatische kust en de blokhut en ingerichte tent staan ook in het nieuwe seizoen weer volledig ingericht voor u klaar op Rocca di Sotto.

Wij nodigen u graag uit om zelf te ervaren hoe je op Rocca di Sotto van het leven kunt genieten!

 

Terugblik 2014 en vooruitzicht 2015

 

 

Het is nu winter op Rocca di Sotto. De bomen staan geduldig te wachten op de (sneeuw)storm die zeker komen gaat. 
Af en toe schiet er tussen onze eeuwenoude olijfbomen een hert door en behalve een roedel reeën is in het campingseizoen ook midden in de nacht door gasten een knorrende toom wilde zwijnen bij de tent gespot.

Tijdens de gehele zomer stonden er veel poeltjes met kleine visjes in de beek onderaan ons terrein, waar veel gezinnen heen gingen om dammetjes te bouwen en terwijl de zon achter de bergen schuift en de krekels het typische mediterrane geluid laten horen, is het ook een ideale plek om te picknicken aan een van de tafels die er staan…
Op het terras, onder de overkapping en in onze nieuwe buitenbar hebben we spontane ‘La vita e bella’ barbecues georganiseerd met pure Abruzzese smaakmakers in overvloed en livemuziek van gitarist
David Moss en friends. Wat een feest was dat!

Naast het pizza en pasta maken bij pizzabakker Carmine op loopafstand van de camping komt ook de avontuurlijke en sportieve vakantieganger bij ons aan zijn trekken.
Aangezien Rocca di Sotto tegen het hooggebergte ‘aanleunt’ kunnen wij al op 15 km afstand rotsklimmen organiseren. Samen met Jan en de instructeur/alpinist Gino kan een beginner op deze geweldige plek zijn eerste klimervaring in de natuur opdoen, maar ook voor gevorderden zijn er routes met een hogere moeilijkheidgraad te ondernemen.

De moestuin heeft ook dit jaar gretig aftrek gehad. Niet alleen heb je zo je hele vakantie verse kruiden binnen handbereik, ook de groenten kunnen na het plukken zo de pan in.
Het aankomend seizoen creëren we behalve de diverse barbecues op het terrein een kampvuur waarboven gegrild, gekookt en gebakken kan worden.
Terwijl je met z’n allen gezellig om het kampvuur heen de aardappelen aan het poffen bent, toont de sterrenhemel een waar schouwspel. Wie wil dit nou niet ervaren?

Om zo goed mogelijk aan de wensen van de gasten te voldoen, hebben wij het afgelopen seizoen gasten gevraagd een enquêteformulier in te vullen.

Wij vinden het erg fijn dat uit de formulieren is gebleken dat het verblijf voldeed aan ieders verwachtingen of soms zelfs boven verwachting was.
De gasten hebben het meest genoten van de rust, de ruimte, het uitzicht en de sfeer.
Ook gaan wij kijken naar de gegeven tips, waaronder het realiseren van extra sanitaire voorzieningen.  

Wij hopen in de komende jaren weer veel bekende (en nieuwe) gasten terug te zien op Rocca di Sotto!

Willeke & Jan

  Verslag 2013
2012

Nu de noten geraapt zijn en de olijven rijp aan de bomen hangen, is dit voor ons het moment om terug te kijken op het afgelopen seizoen. Een seizoen dat eind april al begon met veel campinggasten en volop bezetting van
de B&B en de blokhut. Er is in het hoogseizoen zoveel interesse voor een verblijf bij ons in Abruzzo
geweest, dat we helaas ook veel gasten hebben moeten teleurstellen.

Ook Duitse, Engelse en Belgische gasten hebben dit seizoen het kampeerterrein van Rocca di Sotto weten te vinden. Belgische gasten omschreven hun verblijf als: “Oké, het zijn ‘Ollanders’, maar dat heeft een pak voordelen. Ze weten hoe ze het moeten organiseren en ze spreken Nederlands en Italiaans. Voeg daarbij een schitterende omgeving, ga op de bergtop bovenop de Campo Imperatore staan, geniet van de rust op de camping en ge hebt een geweldige vakantie!” 

Ondanks dat wij soms denken dat alle toeristische informatie op Rocca di Sotto aanwezig is, zijn er toch steeds weer gasten die ons kwamen melden dat er bv. fietsen gehuurd kunnen worden op de Campo Imperatore, er gegolfd kan worden in Chieti, of heerlijk gegeten kan worden op de ‘trabocchi`s’ (vissershutjes) aan de Adriatische kust. Ook zijn er weer leuke strandjes ontdekt. 

De nieuwe indeling van het sanitair bleek volgens een aantal terugkerende gasten een enorme verbetering en
de ‘buitenkeuken’ van de camping zorgde met name ´s avonds voor veel gezelligheid. Het opzetzwembadje
heeft in de warmste periode veel plezier opgeleverd. Maar omdat deze niet geschikt is voor o.a. bommetjes of duiken, hebben we een enkele keer het zwembadje moeten sluiten. Gelukkig is het zwembadje met enige hulp van gasten na een opknapbeurt weer heropend en werd er weer dankbaar gebruik gemaakt van deze vorm van afkoeling.
De moestuin waar iedereen tegen een vergoeding mag plukken wat ze willen, is veel gebruikt. Om het
kokkerellen op de camping nog leuker te maken, hebben we besloten de kruiden, tomaten, komkommers e.d.
het volgend seizoen dichterbij de camping te laten groeien.

De houten informatiemappen hebben dienst gedaan als een soort toeristenbureau en zullen voor het nieuwe seizoen nog meer uitgebreid worden.

Willeke heeft (bij voldoende deelname) met gasten in de keuken van pizzakok Carmine  pizza´s gemaakt en bij Lucia is de pasta ‘a la chitara’ gemaakt en gegeten op het terras. Toen er tijdens deze pastamaaltijd aan de overkant van de berg een gems gespot werd, was de avond voor de gasten helemaal compleet. Ook heeft de Italiaanse barbecue met allerlei specialiteiten tot in de kleine uurtjes voor veel gezelligheid gezorgd op Rocca di Sotto. Omdat is gebleken dat de plekken met veel privacy erg geliefd zijn, zullen we voor het volgend seizoen nog enkele afgezonderde
en ruime plekken aanleggen. Dit houdt niet in dat we dan meer gasten gaan ontvangen, maar wel dat er meer keuze is voor een plek met rust, ruimte en uitzicht.
Omdat er ook gasten zijn die in het voor- en najaar graag willen genieten van de rust tussen de olijfbomen in de blokhut, zal voor het volgend seizoen de hut geïsoleerd worden en voorzien van een houtkacheltje. Tegen een kleine vergoeding kan dan bij ons hout afgenomen worden. 

Aangezien de toegangsweg vrij hobbelig en steil is, hebben we een aantal gasten de service kunnen bieden om zware bagage, fietsen of kleine aanhangers naar boven te begeleiden met onze auto, zodat ook deze gasten met een gerust gevoel Rocca di Sotto konden verlaten. 

Al met al kijken wij terug op een geweldig en vooral gezellig seizoen!

Jan & Willeke2011

Het seizoen van 2011 is een succes geweest. De uitbreiding met een paar ruime vrije tentplaatsen tussen de olijfbomen en een nieuwe ruim ingerichte tent gaf onze gasten naar eigen zeggen een gevoel van ‘enorme vrijheid’.
Ook in en rondom de blokhut was het hele seizoen veel gezelligheid en leuke B&B-gasten hebben voor ons het seizoen compleet gemaakt.
De hoogste top van de Apennijnen, de “Corno Grande” (2900 mt.) is door diverse gasten bereikt. Helaas heeft Jan het niet gehaald…
Tijdens een wandeling op ons terrein is een truffel gevonden en met veel plezier hebben we dit ‘zwarte goud’ met enkele kookfanaten gedeeld. Samen met een paar lieve gasten hebben we een enorme hoeveelheid amarenen (kleine kersen van onze morellenbomen) geplukt en deze
verwerkt tot amarenenjam en heerlijke Abruzzeze likeur, genaamd “Ratafia”.

Door enkele vogelaars zijn het afgelopen jaar boven Rocca di Sotto diverse bijzondere vogels gespot, waaronder de “Bijeneter”, en een “steenarend” kwam tot groot genoegen van de gasten een paar keer overvliegen.
Omdat ook dit jaar de moestuin voor iedereen toegankelijk was, werden er tijdens het plukken van de pomodori’s, komkommers enz. en de vele kruiden diverse recepten uitgewisseld.
Helaas is vanwege de af en toe voorgekomen enorme hoosbuien de toegangsweg nogal hobbelig geworden. Voordat het nieuwe seizoen weer van start gaat, gaan we hier samen met de gemeente mee aan de slag, zodat de weg weer makkelijker begaanbaar wordt.
De sanitaire ruimtes van de camping worden verbouwd; hierdoor wordt de doucheruimte twee keer zo groot.
De afwasgelegenheid gaan we overkappen en er komt een grote koelkast bij.
We zullen meer privacy creëren voor de buitendouche, die veel gebruikt wordt. 

Voor het nieuwe seizoen zitten we dus weer vol met plannen, zodat we ook in 2012 met een goed gevoel onze gasten kunnen ontvangen. 

Jan en Willeke

Rocca di Sotto

   2010     

Terwijl de olijven weer geperst zijn, komt langzaam het besef dat het seizoen 2010 bijna ten einde is.
Veel gasten zijn naar Abruzzo gereden met de eigen tent, maar ook de B&B, chalet en de ingerichte tenten zijn vaak bezet geweest.
Vliegen van Eindhoven naar Pescara en daarna met een gehuurde auto naar Rocca di Sotto rijden om vervolgens in een compleet ingerichte tent
te kunnen stappen, blijkt voor velen een uitkomst.

Het was een seizoen met veel gezelligheid. Helaas waren we vanwege gezondheidsproblemen niet altijd aanwezig, maar met behulp van lieve vriendinnen en familieleden hebben wij toch een goed gevoel over het seizoen 2010.
 

Jan en Willeke

 2009

Het eerste campingseizoen hebben we ervaren als enerverend, gezellig, leerzaam, muzikaal enz. enz.

Met hulp van een paar B&B-gasten hebben we begin juni de camping geopend.

Als je de verhalen van de campinggasten in ons gastenboek leest, hebben de gasten vooral genoten van de rust, de natuur, het pasta maken, de barbecue, het zelf gemaakte  kampvuur bij de rivier en de mooie tentplaatsen met het overweldigende uitzicht op het hooggebergte de “Gran Sasso”.

Ook wij kijken met veel plezier terug op het zeer geslaagde eerste campingseizoen.
 

Jan en Willeke


Willeke & Jan

Contrada Montanari 3
Roccafinadamo
65017 Penne
Pescara Abruzzi Italië
Tel:  0039085823463
 
Email: benb@roccadisotto.com