Ons kanaal op You Tube

Penne

 

 

 

 

 

 

 

 

 


|Camping|Blokhut|Ingerichte tent|Activiteiten|
Gastenboek|Reserveren|Laatste nieuws|Seizoen foto's|Home|


 

Vanaf Rocca di Sotto (Roccafinadamo) is het 16 kilometer rijden naar het Abruzzeze stadje Penne. Wie Penne binnenkomt, merkt het meteen: dit is het pure Italië. Dit middeleeuwse stadje is gebouwd op twee heuvels en vanaf vele kanten vanuit de verte al te bewonderen.

Het is een zeer oude stad; in documentatie van 325 jaar voor Christus wordt de stad al genoemd. Omgeven door antieke stadsmuren is het Penne gelukt om zijn originele karakter gedurende de laatste eeuwen zeer goed te bewaren.

 

Penne staat ook bekend als “la citta del mattone” (de stad van de bakstenen), omdat de meeste gebouwen van bakstenen zijn gemaakt. Deze bakstenen komt u vooral tegen in de nauwe straatjes van het oude stadsgedeelte.

Het is een levendig stadje met allerlei soorten winkeltjes, bars en restaurants. We raden u af om met uw auto het centrum in te gaan. Hiervoor zijn buiten het centrum diverse parkeerplaatsen gecreëerd.

 

Tussen 12.30 en 15.30 uur is er rust in de stad. Dit kan een mooie gelegenheid zijn om een stadswandeling te maken langs de oude stadsmuur om zo het oude Penne te ontdekken. Houd rekening met vrij steile smalle weggetjes en diverse trappen, die u door het oude gedeelte van de stad leiden.

Tijdens de wandeling kunt u genieten van het authentieke Italië. Bij helder weer ziet u aan de ene kant het schitterende uitzicht op de Adriatische Zee en aan de andere kant kijkt u uit op de toppen van het hooggebergte de Gran Sasso.

 

‘s Ochtends en na de middagpauze (pranzo genoemd) is er veel bedrijvigheid in Penne. Op zaterdagochtend is er markt. Dan komen de bewoners uit de omgeving naar de markt en is er dus veel gezelligheid in het centrum van de stad.

Penne is in het bezit van heel veel kerken en een kathedraal. In de onmiddellijke omgeving van de kathedraal staat het Diocesan Museum. Hier kunt u middeleeuwse exposities bewonderen.

 

Wilt u genieten van de rust en de prachtige natuur in de omgeving van Penne, dan is een bezoekje aan het natuurreservaat Lago Di Penne (meer van Penne) zeker de moeite waard. Dit meer is een WWF-oase en wordt beschermd door het Wereld Natuurfonds.

Wilt u meer van dit soort plaatsen bezichtigen, dan is het dorp Loreto Aprutino (10 kilometer van Penne) ook erg leuk om te bezoeken.

 

Enkele aan te bevelen horecagelegenheden in en rond Penne zijn:

-        “Osteria del Leone”, eenvoudige typisch Abruzzeze gerechten. Ligt aan de Piazzetta XX, Settembre 3, in het oude centrum van Penne.

-        Restaurant “La Bandiera”. Dit toprestaurant is jarenlang de beste geweest van Abruzzo en heeft ook vele prijzen gewonnen. Het ligt net buiten Civitella Casanova aan Contrada Pastini 4, ongeveer 10 kilometer bij Penne vandaan.

-       Antico ristorante e pizzeria “Tatobbe” aan de Corso Alessandrini 37, in Penne.

-        Bar “Centrale” aan het grote plein (piazza) in het centrum van Penne.

 

 

 

Willeke & Jan

Rocca di Sotto

Contrada Montanari 3
Roccafinadamo
65017 Penne
Pescara Abruzzi Italië
Tel:  0039085823463
 
Email: benb@roccadisotto.com